Naši partneri

Završeni projekti

Pokreni svoj biznis

” Pokreni svoj biznis ” je realizovan tokom 2013-te godine, kao saradnja na projektu sa Gradskom razvojnom agencijom grada Banja Luka – CIDEA, u okviru sporazuma  o saradnji Univerziteta i Agencije.
Projekat je sufinansiran od strane GIZ-a, a nagradni fond i dio sredstava za realizaciju je obezbijedila razvojna agencija.
Cilj projeka je bio poboljšati kapacitet novih preduzetnika za odgovarajući početak i opstanak njihovih preduzeća, kao i za podsticanje samozapošljavanja i stvaranje novih radnih mjesta, te promovisanje svih instrumenata za podršku poslovanja u Banjoj Luci (mentorstvo, finansijski instrumenti, poslovni inkubator i poslovna zona).
CIDEA je bila nosilac projekta i tehnički organizator, a UPC je kao partner Razvojne agencije učestvovao u realizaciji dijela aktivnosti u projektu i to promociji poziva za učesnike, kao član komisije za odabir kandidata i intervjue, te realizaciju 5 radionica
  • Poslovni plan,
  • Poslovno planiranje i strategija razvoja biznisa,
  • Organizacija poslovanja i registracija biznisa,
  • Kako uspješno predstaviti sebe i svoju poslovnu ideju,
  • Finansiranje i instrumenti za podršku početnicima u biznisu.
Od 25 polaznika njih 17 je uspješno završilo obuku, te pripremilo svoje poslovne planove. Prva tri mjesta su osvojila po 700, 500 i 300 KM za najbolji poslovni plan. Prvo mjesto je osvojio Milan Bojić, student Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci.
Ostali učesnici su stekli preduslove za učešće u pozivu za dodjelu subvencija za zapošljavanje radinika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima grada Banja Luka za 2013-tu godinu.

Prijavite se

Log In

Create an account